Batman: Gotham Knight

Review door KC Carlson en Ed Sizemore

[Een opmerking van KC: Toen Johanna me vroeg om de nieuwe Batman: Gotham Knight Animated DVD te beoordelen, duurde het niet lang voordat ik besefte dat ik boven mijn hoofd was. Hoewel de geschiedenis van de Amerikaanse animatie een soort hobby van mij is, heb ik slechts een zeer beperkte reikwijdte van wat er gaande is in de snelgroeiende wereld van anime. Helaas, behalve de eindkredietrapporten van de dvd, worden de getalenteerde regisseurs en animatiestudio’s die zo’n groot deel van deze video zijn niet besproken op de verpakking, noch in het publiciteitsmateriaal dat bij deze release was opgenomen. In plaats daarvan valt de focus op de scenarioschrijvers, van wie talrijk strip- of cartoonverbindingen en het stemtalent hebben.

Wetende dat de toegewijde manga- en anime -volgers van strips die de moeite waard zijn om te lezen, verwachten dat we veel meer doen dan een vluchtige beoordeling van dit essentiële project, wendde ik me snel tot onze lokale anime -expert, Ed Sizemore, om me te helpen met informatie over dat deel van de dvd . Ed, dat Ed, ging verder dan de oproep van verantwoordelijkheid en schreef een volledige recensie, die hier in zijn geheel verschijnt. Kom aan het einde terug voor notities over de Amerikaanse makers, extra credits en informatie over de dvd -extra’s. Nu, hier is ed.]

Net als de Animatrix, die de wereld van de Matrix -films heeft uitgebreid via de Japanse animatie, stelt Batman: Gotham Knight anime -bedrijven in staat Batman visueel te herinterpreteren. DC Comics heeft vier van de toonaangevende anime -studio’s ingehuurd om zes verhalen te animeren, geschreven door huidige en vroegere Batman -schrijvers. Het idee is dat ze de ontwerpsjabloon gebruiken die in Batman is gemaakt, begint als een referentie voor hoe Gotham eruit ziet en welke personages ze in hun verhalen kunnen opnemen. De gebeurtenissen van deze zes verhalen zullen naar verwachting plaatsvinden tussen Batman Begins en The Dark Knight.

Het eerste segment, “Have I Got a Story for You”, wordt gedaan door Studio 4 ° C. Ze zijn een van de nieuwere studio’s, maar ze hebben een naam voor zichzelf gemaakt door te streven naar de experimentele rand van anime. Ze zijn vooral bekend om de 2-films-bloemlezing-serie Genius Party en de filmaanpassing van Tekkonkinkreet. In feite gebruikt dit verhaal de animatiestijl en regisseur van Tekkonkinkreet bij het presenteren van onze eerste blik op een anime -visie van Batman.

Ik ben geen fan van deze animatiestijl. Ik denk dat de personages en achtergronden er plat uitzien. Dit segment is de meest afgeleide in zijn verhaallijn, maar veel origineel in zijn herbeweging van Batman. Het verhaal is vergelijkbaar met de aflevering van Batman: The Animated Series, “Legends of the Dark Knight”, waarin drie kinderen vertellen over hun ontmoetingen met Batman en hoe dit hun begrip vormde van wie en wat hij is. Batman en vijand komen tegen in hun hangout en het vierde kind krijgt zijn eigen indrukken. Studio 4 ° C is gebaseerd op Japanse volksverhalen en anime -archetypen in de eerste drie portretten. De ‘Real’ Batman aan het einde is gebaseerd op de Dark Knight van Frank Miller.

Het tweede segment, “Crossfire”, wordt gedaan door productie I.G. Ze zijn mijn favoriete anime -studio, vooral bekend om het animeren van alle incarnaties van de Ghost in de Shell -franchise en het aanbieden van de animatiesegmenten in de Kill Bill -films. Hier is de stijl vergelijkbaar met The Ghost in the Shell TV -serie, die goed werkt voor het verhaal. Deze dynamische aflevering gaat over twee agenten die letterlijk worden gevangen in het crossfire tussen rivaliserende bendebazen, en Batman betreft hun redding. Er zijn geweldige foto’s van Arkham en de getto’s van Gotham. Batman deed me hier denken aan de tekeningen van Jim Lee, maar met een langere cape.

Het derde segment, “Field Test”, wordt gedaan door Bee Train Production Inc. Deze studio heeft al het animatiewerk gedaan voor de .hack -franchise en de shows noir en Madlax. Ik hou van hun animatiekeuzes; Hier zijn ze redelijk met Jet Black Shadows om het stuk een goed humeurige gevoel te geven. De studio koos er ook voor om hun eigen versie van het Batman -kostuum te ontwerpen. Het heeft soepelere geometrische oppervlakken en wilde voor mij als een art deco -versie van een vleermuis. In dit verhaal probeert Batman een nieuw krachtveldsysteem uit dat hem kogelvrij zou maken, maar het heeft onvoorziene bijwerkingen. Het einde is een beetje duidelijk, maar het is nog steeds plezierig. Dit is ook een moreel dubbelzinnige kijk op Batman en zijn stopgap -stappen om met misdaad in Gotham om te gaan.

Het vierde segment, “In Darkness Dwells”, wordt gedaan door Madhouse. Ze zijn een van de veel productievere studio’s, die animatie hebben gedaan voor shows zoals Death Note, Cardcaptor Sakura, Nana, Beck, Trigun, Reign en een groot aantal anderen. Amerikaanse striplezers zullen ze veel kennen voor het animeren van beide Hellboy -cartoonfilms. Ze gebruiken het Batman -pak van Batman begint, met twee stijlen van animatie. Boven de grond is de stijl redelijk met zware schaduwen; Onder de grond is de kunst van Mignola tot leven gebracht. De rioolscènes zijn zelfs dichter bij de stijl van de Hellboy -strips dan de Hellboy -cartoons. In dit vignet moet Batman kardinaal O’Fallon redden vannullnull

Leave a Comment