Kodak Black-Lil Big Pac

“Het is een wonder als je wakker wordt en je droom precies in je gezicht zit,” zingt Kodak Black, over een onvoorziene jailbreak, op zijn vierde mixtape Lil Big Pac. En aan het einde van het nummer, wanneer hij eindelijk sterft, “Everything Ging Cake”, en speelde het standaard “Everything Goes White” -verhaal en bond er de handel in die hem in de eerste plaats heeft gedood. Deze shit is diep. Hoe is deze man 19? Hoe heeft hij dit soort inzicht en wijsheid?

En het gaat niet alleen op straat jargon – hij draait allemaal om de relaties. “Als ik je vertel hoe ik me voel, kan ik dan neuken?” Kerel is grappig, slim, heeft een luie stroom die aanvoelt als touw-a-dope … hij ligt achterover, hij probeert nauwelijks.

“Ik ben geen slecht kind, ik had gewoon geen begeleiding …” De ouders van Kodak kwamen vanuit Haïti naar de VS en vestigden zich in Zuid -Florida – hij was geboren in de harde straten van Amerika, van ouders van nog moeilijker. Het is dus geen verrassing dat hij zelf in de gevangenis zit. Maar het lijkt hem niet te vertragen, weerhoudt hem niet om zijn mixtape te noemen na drie van de grootste rappers in het spel. Op “Slayed” lijkt hij Wayne uit de weg te bedenken, zijn stroom te bijten, maar spuugt verzen die moeilijker zijn dan alles wat we in vijf jaar van Wayne hebben gehoord. Overal zijn zijn straatverhalen zo vol met realiteit en kennis als de beste dingen van PAC. En de cover, nou ja, dat is allemaal B.I.G.

Leave a Comment