Hoe brak Thanos het schild van Captain America in Avengers: Endgame?

Nu Avengers: ENDGAME debuteerde op Digital On-Demand en Blu Ray, willen fans meer te weten komen over elk detail van de grootste film aller tijden, alle antwoorden die ze zoeken. Een van de grootste vragen die het publiek stelde, was hoe Thanos het schild van Captain America in de film heeft gebroken? Voor iedereen die de film niet (lol) heeft gezien, verbrijzelt Thanos tijdens een één-op-één strijd dat Thanos het schild van Captain America verbrijzelt met klap na klap van zijn wapen. Terwijl Marvel’s Mad Titan een bijna onbeperkte krachten lijkt te hebben, is het schild van Captain America gemaakt van Vibranium. Het metaal, dat alleen Black Panther’s koninkrijk Wakanda vond, is het sterkste metaal op aarde. En daarin ligt de sleutel tot het antwoord, althans volgens het filmmakercommentaar voor Avengers: Endgame.

Thanos breekt het schild van Captain America met meer dan alleen kracht

Afbeelding via Marvel Studios

In Avengers: Endgame en Infinity War zien we Thanos volkomen de Hulk en een schip vol met Asgardians verslaan. Hij is in staat om alle Infinity Stones te hanteren, en het enige dat hem pijn deed, was toen hij ze vernietigde. Hij overleefde een directe hit van Stormbreaker en was in staat om terug te duwen tegen Thor, dus het wapen sneed de Thunder God. Hij is sterk. Maar alleen al zijn spieren zijn niet de reden waarom Thanos het schild van Captain America tijdens hun strijd verbreekt. Het is zijn wapen, het verbluffende dubbele mes dat de eerdere versie van Thanos tijdens zijn veroveringen gebruikt.

x

Mario Kart DLC Gold Rush.MP4

0 seconden van 12 minuten, 40 seconden

Live
00:00
12:40
12:40

In The Avengers: Endgame Commentary bevestigt schrijver Stephen McFeely dat het mes op dat moment het schild van Captain America breekt. Hij wijst erop dat Vibranium het sterkste metaal op aarde is. Toch is Thanos ‘een duizendjarige … Ghengis Khan’, zei een van de Russo-broers. Hij wees er toen op dat Thanos op de hoogte is van Nidavellir, de ster die is die Asgard’s grootste wapens maakt. Het smeedde Mjolnir, Stormbreaker, de Infinity Gauntlet en, mogelijk, het dubbele richter Blade dat Thanos gebruikt om het schild van de Cap te breken. Toch nam het schild een volledige explosie van Mjolnir zonder een deuk in de oorspronkelijke Avengers. Wat er met dat wapen aan de hand is, is iets dat de meest machtigste helden van de aarde nerveus zou moeten maken.

Avengers: Endgame beantwoordt deze vraag niet echt

Afbeelding door Pikawil via Wikimedia Commons

De Russo Brothers houden van Star Wars. Een van de dingen van de geliefde van de film die geliefd was, kwam uit de ongekende verhalen in de serie. Luke Skywalker verwees naar ‘The Clone Wars’, en het was aan de fans om het antwoord te verzinnen op wat dat was. (Tenminste, tot de prequel -trilogie.) Dus deze film zit boordevol elementen die het debat van fans aanmoedigen. Dingen zoals hoe tijdreizen werkt of dat Steve Rogers altijd de echtgenoot van Peggy Carter was, hield de film in leven in de hoofden van fans. Het is deels de reden waarom we nog steeds over Avengers: Endgame drie maanden na de release schrijven. Een vraag zo eenvoudig als hoe Thanos het schild van Captain America breekt, kan de waarde van een hele avond aan debat, theoretiseren en freestyle fanfictie veroorzaken. Maar het belangrijkste is dat het je helpt om over deze verhalen te praten met je vrienden.

Mensen voelen zich soms ongemakkelijk als iemand gepassioneerd is over verhalen of kunst. Het lijkt een frivool ding om zo op te werken. Maar, net als Star Wars, maken Avengers: Endgame en een groot deel van de MCU nu deel uit van het collectieve menselijke onbewuste. De grootste mythen van de mensheid bestaan ​​in dit vliegtuig, althans volgens Joseph Campbell, omdat alle mensen op zoek zijn naar zoiets alleen verhalen zoals deze kunnen bieden. Ze vermaken, maar ze geven je ook hoop. Mythen gaan altijd over het potentieel voor mensen om goed te doen, ongeacht welke magie of krachten de hoofdrolspelers helpen. Dus, het debatteren over deze eindige details of het speculeren over hiaten in de tijd in de films is een manier om te praten over deze verhalen waar we van houden.

Uitgelichte afbeelding via Screengrab

Leave a Comment